från langkawi till ko lanta


Hej! Nu var det visst ett par dagar sedan jag uppdaterade er. Vi har åkt från Malaysia till Thailand och befinner oss på Ko Lanta. Det här är vår tredje dag här och tänkte stanna till lördag, alltså ytterligare 3 dagar. Vi gillar ön men det märks att det är slutet av säsongen då det är väldigt lugnt och ganska tomt på stranden, restauranger och barer.
 
Här kommer lite oredigerade bilder från den senaste veckan. 

Sist skrev jag ju att vi skulle på båttur till några öar i närheten av Langkawi. Vi trodde att vi skulle kunna hänga på däck och sola men det visade sig att vi fick åka en liten speedboat med plats för ca 15 pers.
(null)
 
Ser ni att bergen i bakgrunden ser ut som en gravid kvinna som ligger på rygg?
(null)
 
Första stoppet var på en ö som hade en sötvatten sjö.
Det fanns apor som inte var rädda för att helt plötsligt hoppa på besökarna och ta mat eller dricka om man höll det i handen.
(null)
(null)
 
Här är en apa som fått tag på och bitit sönder en Cola-burk som den doppade handen i för att komma åt läsken.
Stopp nummer två var en snabbis utanför en liten ö där det bor örnar. Vi gissade att örnarna är typiska för Langkawi då alla souvenirbutikerna hade kylskåpsmagneter som föreställde en vit och brun örn.
Sista stoppet var på en ö där vi bara solade och badade innan vi åkte tillbaka till Langkawi.
(null)
 
(null)
 
På morgonen precis innan vi gick på speedboaten stod en kvinna och fotade alla som skulle med. Vi fattade inte varför men när vi kom tillbaka kunde man köpa en tallrik med fotot hon tagit. Vi köpte inte våra...
Lyckan när man får crepes till middag.
Dags att resa vidare till Thailand och Ko Lanta.
Efter 1h färja, 2,5h mini-van följt av byte och ytterligare 1,5h mini-van var vi väldigt less då vi inte riktigt hade fått förklarat för oss hur lång restid det faktiskt var mellan Langkawi och Ko Lanta.
Efter en hel dags resande kom vi fram till hotellet på Ko Lanta. Vi hade minst sagt drömmig utsikt från balkongen.
(null)
 
(null)
 
Igår var vi på utflykt igen. Denna gång besökte vi öar som bjöd på snorkling och vackra stränder. Såklart brände vi oss.
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Vi försökte få till bilder under vattnet men det var inte så lätt som man kan tro.
Idag bytte vi hotell på Ko Lanta till ett ca 20 min längre ner (med tuk-tuk) på ön.
I anslutning till vårat nya hotell finns ett thai-boxningsgym. Såklart hade vi lyckats boka ett rum där även ett boxningspass om dagen ingick i priset (!?!). Som tur var så kunde vi byta till ett "vanligt" rum där vi även fick AC (något vi också missat i bokningen). Nöjda.
(null)
 
 
 
1 kommentar
Angelica Wåhlin

Ser himla härligt ut!

Svar: Det är härligt :D
Rebecka Schink